sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sini goes masterchef

Nyt meikä on taas Lahdessa, oikeestaan oon tosi onnellinen että oon taas täällä. Lauantaina roudattiin mun kamoja tänne ja viikonloppu onki menny järkkäillessä, vaikka ei ne kamat vieläkä oo kaikki omilla paikoillaa. Kämppäpostausta tulossa sitten joskus ku oon saanu tavarat paikoilleen. 
Nyt kuitenkin haluun jakaa teiän kanssa ihan parhaan safkajutun, jonka opin mun veljeltä.

Tässä kaikki mitä tarvitaan: valkosipulia, lime, chiliä ja tietty (kirjo)lohipala.

Ihan ekana tehdään kalalle marinadi: limestä raastetaan kuori ja mehu puristetaan mukaan. Chili ja valkosipuli pilkotaan mahdollisimman pieneksi ja lisätään samaan kippoon limetouhun kanssa. Uunivuuan pohjalle ripotellaan merisuolaa, jotta lohi ei ottais niin paljon kiinni. Tämän jälkeen lohiklunssi lätkästään vuokaan ja päälle suolaa ja pippuria ja sitten päälle laitetaan marinadisysteemi. Kun tämä on tehty, niin vuoka suojataan esim. elmukelmulla ja lykätään kala maustumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jonka jälkeen kala lykätään uuniin toiseksi puoleksi tunniksi 200 asteeseen. 
Sitten vaan safkaamaan! Kalan kanssa parasta on riisi, mutta ite olin niin töhö, että unohdin ostaa riisiä, joten jouduin sitten tyytymään nuudeleihin. Lisäksi lautasella on turkkilaista jugurttia, joka sopii täydellisesti mausteisen lohen kanssa. Tämä ei ole kylläkään mitään pikaruokaa, mutta niin hyvää, että kyllä mielellään näkee vaivaa joskus tämän eteen.

Huomenna meitsi menee koululle selvittelemään juttuja ja katsomaan josko hieman rammalle raksamaalarille löytyisi jokin työharjoittelupaikka. Palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti